Grauwe ganzen in vlucht

Grauwe ganzen in vlucht

vrijdag 6 maart 2015

paarvorming

Langzaam maar zeker begint het lente te worden...
Ik zie steeds meer paartjes in de tuin. Zingende en baltsende mannen die achter de dames aanzitten. Een heel leuk gezicht. Vandaag voor het eerst ook een koppel roodborsten gezien. Deze verstokte einzelgangers zoeken elkaar nu natuurlijk ook op om voor nageslacht te zorgen.
De turkse tortels vieren de liefde het hele jaar door. Het verbaasde mij dan ook niet dat ik een week geleden twee jonge torteltjes in het struikgewas ontdekte.
Ze zien er nog jong en donzig uit maar tegelijkertijd ook een beetje als twee oude mannetjes. Laten we hopen dat de sperwer ze niet te pakken krijgt. Die kwam gisteren namelijk een half uurtje op bezoek. Het was een juveniel die verlekkerd naar de zebravinkjes zat te koekeloeren.


Ook de boomkruipers vliegen als twee straaljagertjes achter elkaar aan door de tuin en klauteren gezellig achter elkaar aan van boom tot boom. Ze nestelen waarschijnlijk weer in de derde boom aan de voorzijde van de Steijnkade.


He hallo, wie ben jij? Wat een vreemde vogel met camera...

Verder hebben we een paartje heggenmus, ekster, houtduif, koolmees, pimpelmees en kauw actief. Ook de groenlingen komen de laatste weken weer dagelijks snacken uit de voedersilo.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten