Grauwe ganzen in vlucht

Grauwe ganzen in vlucht

zondag 8 maart 2015

Achterhoek

Vandaag met vogelvrienden een dagje naar de Achterhoek op zoek naar verschillende soorten spechten, de kortsnavelboomkruiper en evt. de Oehoe. Het was een mooie zonnige dag en we begonnen in een klein bos bij Winterswijk genaamd Bekendelle. Hier was de kortsnavel boomkruiper en middelste bonte gezien. Bij aankomst werden we direct getrakteerd op allerlei vogels waaronder deze zwarte mees.


Na ongeveer een half uurtje zagen we de middelste bonte voor het eerst. Albert en ik zijn vervolgens doorgelopen om foto's van deze specht te maken terwijl de anderen op zoek gingen naar de kortsnavelboomkruiper. Bij beiden is het gelukt...

En hier is 't ie dan... De middelste bonte specht, met een mooi knalrood petje!



Na het bosgebied zijn we naar het Korenburgerveen gereden aan de andere kant van Winterswijk. Een heel ander gebied maar ook mooi om door heen te lopen. In het moerassige stuk een heikikker en bruine kikker gezien. (we dachten eerst nog aan de knoflookpad)


Deze buizerd cirkelde mooi een rondje boven m'n hoofd en liet zowel zijn bovenzijde als onderzijde bewonderen.


Even verder op zaten een paar goudhaantjes heerlijk in het zonnetje. 

Ook de eerste vlinders laten zich weer zien. Vooral de citroenvlinders hebben we op 10 a 15 plaatsen gezien. Daarnaast ook twee maal de kleine vos. Deze overwinteraars verdienen wel een foto!


Bijna is het nog gelukt om de kleine bonte specht vast te leggen. We hoorden zijn roffel(tje) maar konden hem niet ontdekken. We zijn ook nog even langs de steengroeve gereden om op visite te gaan bij de Oehoe. Hij was echter niet thuis. Misschien op bezoek bij z'n neef de terror oehoe...

Als afsluiting van een toffe dag en deze blog een foto van deze boomklever die zijn naam eer aan doet... Vastgeplakt met z'n pootjes probeert hij wanhopig los te komen :-)

Blijf zelf gerust ook nog even plakken om andere blogs te lezen.

2 opmerkingen:

  1. Hall Sander,
    Via de blog van Paul van de Werken, kom ik op je blog terecht, nieuwsgierig als ik was.....:-)
    Ik word niet teleurgesteld, wat een leuke gevarieerde blog! Ik km zeer nog buurten.
    fijne week
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hoi Maria, dank je wel! Ik zag net ook op google plus je foto's. Prachtig!

      Verwijderen