Grauwe ganzen in vlucht

Grauwe ganzen in vlucht

maandag 4 januari 2016

te kust en te keur

Twee weken geleden ben ik met vogelvrienden een dagje naar de Delta gegaan. Van polders in Zeeland tot Neeltje Jans en Brouwersdam. Tijdens 2e kerstdag met het gezin ook nog langs het strand gelopen bij Hoek van Holland. Al met al genoeg ervaringen en foto's voor een blogje 'te kust en te keur'.

Deze witkopgors voert al een aantal weken de boventoon op waarneming.nl. We zijn deze zeldzame gast dan ook maar even gaan begroeten. 't blijft een rare ervaring om op een zondagochtend vroeg midden in de middle of nowhere van een polder in Zeeland samen met 20 anderen naar dit vogeltje te zoeken. Des te fijner dat we hem snel vonden.


Vanuit de auto kun je vogels vaak makkelijker dichtbij benaderen zonder dat ze opvliegen. Deze buizerd is daar een leuk bewijs van.

Langs de Brouwersdam zaten veel lopertjes tussen de basaltblokken waaronder ook een aantal paarse strandlopers.


En net als mensen staren deze jongens ook wel eens over de oneindige zee. Zouden ze denken aan hun reis uit Spitsbergen? Een reis van duizenden kilometers over zee en langs de kustlijn.
 Laten we ze verder maar niet storen...


Bij Neeltje Jans hadden we de zwarte zeekoet al kunnen bewonderen. (te ver voor een mooie foto), maar wel goed kunnen bekijken door de scope. Bij Brouwersdam kwam deze zeekoet wel dicht aan de kust. Voor mij nog een nieuwe soort! Echt leuk/gaaf om hem zo een tijdje te hebben kunnen bewonderen. Volgens zoonlief Jasper kunnen ze hem trouwens beter zeekoe noemen... :-)

Zoals al geschreven gingen we op 2e kerstdag met het gezin naar Hoek van Holland om lekker uit te waaien. Er stond een aardig windje...


Ondanks de drukte van wandelaars kwamen er toch wat drieteentjes aanvliegen die ook nog eens bereid waren even kort voor de foto te paraderen.

Wat mij betreft vallen ze in de categorie schattig...

En met deze mooie zonsondergang bij Hoek van Holland sluit ik deze 'te kust en te keur' af.
(klik op de foto voor een vergroting)

1 opmerking:

  1. Hoi Sander, Wat een heerlijke Zeeland-Hoek blog!!
    Déjà vu voor mij. Ik ben er niet dit weekend geweest!!!!
    Top, en schitterende foto's!
    groetjes,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen