Grauwe ganzen in vlucht

Grauwe ganzen in vlucht

zondag 28 december 2014

zwaanzinnige zonnige winterdag

Vanochtend samen met PP een rondje Waverhoek en Groene Jonker gelopen. Het was een zonnige maar wel koude ochtend. We hadden de zon in de rug en halverwege Waverhoek kwam deze roodborsttapuit speciaal voor ons even poseren.





In de polders vlak bij de Groene Jonker vonden we een grote groep ganzen bestaande uit kol en toendrarietganzen. We wilden niet te dichtbij komen om ze niet te verstoren dus daarom een uitvergroting van een klein stukje van de groep waarbij je het goed het verschil kunt zien tussen beide soorten.

In de Groene Jonker zaten een aantal pijlstaarten redelijk dicht bij de kant. Mevrouw en meneer pijlstaart vormen een mooi koppel. De spikkels op haar buik zijn hier goed te zien. Op de foto waar ze zwemmen zie je mooi zijn kenmerkende pijl.
 

Op de terugweg richting Gouda kwamen we deze groep zwanen tegen. Bij Waverhoek hadden we al drie kleine zwanen gezien. Deze groep bleek echter een gemengde groep met wilde, kleine en knobbelzwanen. Op de tweede foto zie je alle drie de soorten tegelijk. (de vierde van rechts is een kleine zwaan)




In een van mijn laatste blogs heb ik een aantal soorten mos gefotografeerd. Vandaag wat foto's van het riet dat prachtig kleurde en bewoog in de zon en wind.








En als laatste nog wat overvliegende smienten en wilde eenden in het ochtendzonnetje.   

1 opmerking:

  1. Was weer een mooie ochtend Sander, de foto's getuigen daarvan!
    PP

    BeantwoordenVerwijderen