Grauwe ganzen in vlucht

Grauwe ganzen in vlucht

zondag 5 april 2015

1e paasdag met nieuw leven

Vanmorgen 1e paasdag zaten de vogels zoals gewoonlijk weer te wachten op een ontbijtje. Dit maal natuurlijk ook voor hun een paasontbijtje :-) Het roodborstje was er vandaag wel heel snel bij.
Meestal komen eerst de tortels maar die waren blijkbaar druk met andere bezigheden.


Ook een trouwe bezoeker van de tuin en voederplank is Karel! Karel houtduif. Hij heet al twee jaar zo. Vraag me niet waarom. En het is vast ook niet altijd dezelfde geweest. Ik vind het gewoon een echte Karel. En die mag natuurlijk niet ontbreken op de blog.


Jut en jul komen ook elke dag. Vaak zijn ze met de familie (zes stuks). Afgelopen week verzamelden zich ruim 60 kauwen tegenover ons huis in de bomen van de Burgvlietkade om te gaan slapen. Een mooi gezicht en geluid zo'n grote kolonie. Ik vind het mooie beesten met hun blauwe ogen en strakke glimmende verenpak.


Toepasselijk op 1e paasdag ook het eerste nieuwe leven gezien. Tijdens een fietstochtje door de Twaalfmorgen kwamen we dit gezinnetje met jonge pullen tegen. Vrolijk pasen!


In dezelfde sloot zwom deze knobbelzwaan. Op een of andere manier is de belichting nogal anders uitgevallen met als resultaat een strakke pasfoto van meneer.


Boven ons hoofd werden we gadegeslagen door een buizerd. Hij was vast op zoek naar een lekker hapje. De pullen mogen wel opletten met zo'n grote stoere gozer boven hun hoofd!


 En als laatste nog een biddende torenvalk om deze paaszondag mee af te sluiten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten