Grauwe ganzen in vlucht

Grauwe ganzen in vlucht

donderdag 14 mei 2015

Dauwtrappen

03:50 uur ging de wekker... het beloofde een vroege maar mooie dag te worden.
Samen met Ritje dauwtrappen op deze Hemelvaart ochtend. We vertrokken iets voor vijven bij Hoeve Stein aan het eind van de Twaalfmorgen voor een door Staatsbosbeheer uitgezette wandeltocht van 13 km door de polders en langs de Reeuwijkse plassen.


We waren nog geen 10 minuten onderweg toen we werden getrakteerd op een liedje...
5 kleine eendjes raceten over de sloot. Hap zij de snoek, toen waren er nog vier. Vier kleine eendjes raceten over de sloot. Hap zij de rat toen waren er nog drie. 
Een rare gewaarwording als zo'n liedje werkelijkheid wordt! Of het een rat of snoek was weten we natuurlijk niet, maar het was een macabere tegenstelling in die mooie ontwakende natuur.

Op onderstaande foto was het circa 05.30 uur. Vlak voor Hekendorp. Genietend van een opkomende dageraad begeleid door een rietzanger naast ons in het riet.

De zon kwam op en zette de wereld mooi in kleur.

Een uurtje later ontmoette we deze fuut die een stevig ontbijt gekozen had. Hij had er de grootste moeite mee om de vis naar binnen te werken.

Na een paar minuten kreeg hij hem uiteindelijk toch naar binnen gewerkt. 't Zal hem vast zwaar op de maag gelegen hebben...

Op meerdere plekken kwam de geur van fluitenkruid ons tegemoet. De bermen kleurden overal mooi wit en geel van het koolzaad en op sommige plaatsen groeiden deze gele lissen langs de slootrand.

Lieve Rit, bedankt voor deze gezellige en mooie ochtend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten