Grauwe ganzen in vlucht

Grauwe ganzen in vlucht

zaterdag 20 juni 2015

dat zat wel snorrr

Afgelopen weekend samen met PP een rondje Waverhoek en Groene Jonker gelopen. Een bewolkte ochtend maar dat deerde de vogels en ons niet. Tijdens het rondje Waverhoek passeerden we wel zes blauwborst territoria. En overal werden we welkom geheten door deze super mooie vogeltjes.


Steltlopers, eenden e.d. fotograferen in Waverhoek is niet zo makkelijk. De afstand is vaak groot. En dat is eigenlijk maar goed ook. Zodoende verstoor je de vogels niet zo snel en kun je ze, weliswaar op afstand, toch bekijken. Onderstaande kluut en kleine plevier zaten ook op grote afstand maar ik kreeg ze toch nog een beetje fatsoenlijk in beeld.

Aan het eind van het rondje zag PP plots een kneu. Het bleken er vier te zijn. Met name een mannetje met rood gekleurde borst hebben we prachtig door de scope kunnen bekijken.

Net als de blauwborsten zaten de rietgorzen ook op veel plekken in het riet te zingen. De mannetjes zijn vaak goed te zien met hun zwarte kop. Dit keer echter een vrouwtje rietgors mooi in beeld kunnen krijgen. Met die snor zou je trouwens haast denken dat ze een mannetje is.

Over een snor gesproken..
Na Waverhoek zijn we doorgereden naar de Groene Jonker. En waar ik al een beetje op hoopte kwam uit. Voor het eerst de snor gezien! Echt supertof. Hij zat luid te snorren, wel een minuut lang.
 

Deze dag kon niet meer stuk :-) En alsof 1 lifer (nieuwe soort) niet genoeg was vloog er vijf minuten later tot 2x toe een tweede lifer voor m'n neus langs. De zwartkopmeeuw. De teller staat nu, inclusief exoten zoals fazant en nijlgans, op 197 soorten in Nederland. Bij de 200 trakteer ik digitale taart in deze blog ;-)

In Waverhoek zagen we een bergeend met een crèche met 23 kleine bergeendpulletjes. Onderstaande bonte piet had er nog maar 1 om voor te zorgen. En met deze lieverds sluit ik af.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten